ARTIST


RUGGED & PURE     –    EXCLUSIVE & EXPERIMENTAL     –     SILENCE & DYNAMICS


Saskia: “Wat in mij zit qua gevoel, schilder ik vanuit mijn hart op het doek. Mijn fascinatie voor kleuren, structuren en patronen uit de natuur inspireren mij. In de schilderijen vind je vaak contrasten zoals mat & glans, licht & donker  en dynamisch en verstillend. Het kenmerkende aan de schilderijen, is dat ze fascineren, er valt van alles in te ontdekken, je wordt erdoor geraakt en ze maken emoties los.”


BASIC & LUXURY     –    STYLE & DESIGN     –     CHIC & REFINED


MONUMENTALE EYECATCHERS Kenmerkend voor de vaak grote schilderijen zijn ook de tegenstellingen, bv qua textuur en structuur. Saskia: “ Ik bestudeer o.a. de structuren en de lichtval in de natuur. In de schilderijen maak ik gebruik van glanzende materialen en metallic acrylverf, geïnspireerd door sprankelend licht. Om dit kracht bij te zetten zet ik matte vlakken naast de glanzende.” Hierdoor ontstaat er dynamiek en HET SCHILDERIJ BRENGT SFEER IN DE HELE WOONKAMER OF HET KANTOOR.


CLASSIC & CONTEMPORARY     –     RAW & SHINY    –     INTERIOR & NATURE


Saskia Mensink (Zwolle, 1971), studeerde Grafisch Ontwerpen binnen de Architectuur aan de Hogeschool van de Kunsten te Kampen. Om de toegepaste richting te voeden, vulde zij haar studie aan met de autonome richting Schilderen. Haar interesse in filosofie – de eenheid der tegenstellingen èn het kleine in het grote geheel – vinden hun weerklank in haar kunst.