experiment marmer marble schilderij

Iedereen loopt wel eens vast in het leven, in het werk of in bepaalde processen. Ja, ook ik loop wel eens vast als zelfstandig ondernemer in de kunst. En ja, ook wel eens in het creatieve proces… Wat dan te doen? Het helpt enorm dat je je weer goed gaat voelen. Één van de manieren om weer bij je fijne gevoel te komen, is Het Experiment.

Als je experimenteert, gaat het niet om het resultaat. Het gaat puur om het doen. Je pakt verf en druppelt het op het doek en dan ga je spelen. Je beweegt het doek heen en weer en de structuren vormen zich als vanzelf. Je hebt het niet helemaal in de hand, je kan hooguit een beetje sturen door te spelen met de schuinte van het doek en in welke richting je het laat stromen. 

Dit is een hele mooie techniek om te leren loslaten en het te laten stromen. Je ziet spannende structuren ontstaan en hoe mooi de kleuren zich als vanzelf mengen. Mij helpt het maken van gemarmerde schilderijen, om mij weer helemaal vrij te voelen en te gaan voor dat wat ik het liefste doe!

Wil je ook graag weten hoe je zelf aan de slag kan met het maken van gemarmerde schilderijen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van ART STUDIO SASKIA MENSINK en ontvang alle info over de online cursus MAGIC MARMER.

[Sassy_Social_Share]